Am inaugurat primul episod al proiectului Media Safe. Muțumim celor aproximativ 120 de părinți care și-au arătat interesul pentru acest domeniu critic pentru viitorul copiilor lor. Pentru început, am aruncat o privire de ansamblu asupra mass-mediei de astăzi și a evoluției ei extrem de rapide (în pas cu avansarea tehnologiei). Am încercat apoi să înțelegem care sunt beneficiile, dar mai ales pericolele la care copiii noștri sunt expuși în fiecare zi, prin mesajele mediatice la care sunt expuși zilnic. Am văzut că media este ambivalentă, dar efectele ei sunt măsurabile și de durată. Ca și părinți, putem avea diverse atitudini în fața culturii în care trăim. Vizavi de mass-media, putem să ne izolăm sau să ne lăsăm asimilați, dar abordarea corectă este cea de transformare, de interpretare a ei. Să încercăm să o “strunim”, folosindu-ne de beneficiile ei, dar protejându-ne de pericolele care vin pe aceleași căi.
Am ilustrat apoi, pe scurt, fiecare tip de media pe care ne dorim să le detaliem în întâlnirile viitoare. Muzica și MTV, filmele, reclamele, serialele și show-urile de televiziune, Internetul, telefonia și device-urile mobile, jocurile video, Facebook și rețelele de socializare sunt cele câteva domenii mari pe care le vom supune analizei noastre.
Scopul final este de a veni cu soluții concrete în ceea ce privește echiparea părinților pentru a face față, în mod practic, asaltului mediatic, dar și de a-i încuraja în abordarea unei educații sănătoase, conform cu standardele lui Dumnezeu. O îmbinare a acestor două componenete, practice și spirituale o vedem ca fiind cea mai sigură abordare. Vă mulțumim pentru susținere și vă asigurăm că avem nevoie de rugăciunile dumneavoastră și în continuare.
Pentru sugestii, întrebări, vă rugăm să vizitați site-ul nostru mediasafe.ro, dar și pagina noastră de Facebook.